Borup citronsyre

kr.59,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

citrunsyre bruges til

Afkalkning af opvaskemaskine
Sæbebeholderen fyldes op med Citronsyre, og der køres et normalt program uden service. En tilkalket maskine bruger unødigt meget el, og servicet får let et mælkehvidt skær.
Er man så uheldig at glassene har fået et kalkslør, kan disse køre med. Eller hvis man er ramt af flyverust på bestik, kan disse også køre med i en afkalkning af opvaskemaskinen.

Afkalkning af vaskemaskine
Det er en god idé at afkalke vaskemaskinen med jævne mellemrum – eks. en gang om måneden. Det giver længere levetid for varmelegemet og mindre strømforbrug. Kom 250 gr. citronsyre ind i tromlen og luk lågen. Der må ikke være tøj i maskinen. Kør et program på min. 60 gr., uden forvask. Efterfølgende renses trevlesien. Herefter kan maskinen anvendes på normal vis.

Pletfjerning
Frugtsaftpletter kan fjernes med en blanding af 1 del Citronsyre opløst i 9 dele vand. Pletten gnides forsigtigt med blandingen. Er pletten tør, opblødes først med Glycerin. Ved pletfjerning på tekstiler prøves altid først på et ‘usynligt’ sted.

Rensning af kobber og messing
I en balje opløses 1 spsk. Citronsyre og lidt opvaskemiddel i 1/2 – 1 liter kogende vand (blandingsforholdet er ikke så vigtigt). Sæt derefter emnet i blød i opløsningen et par minutter (eller fem) og vask derefter af med en blød børste. Skyl efter med rent vand og tør af.

Rensning af WC-kummer
Drys Citronsyre på kummens våde inderside og lad sidde 10-15 min. Derefter skures efter med børste og der skylles ud.

Kalk i WC-cisternen
En WC-cisterne er ikke altid det de fleste tænker på, når der snakkes afkalkning. Men det er faktisk en god idé at gøre det jævnligt, da kalken vil sætte sig og få toilettet til at ’løbe’. Det giver bare et stort og dyrt vandspild.
Du skal bruge: Citronsyre, gulvspand, varmt vand.
Fremgangsmåde:
1. Luk for vandet, skyl ud i toilettet på ’stort skyl’, så det meste af vandet tømmes ud.
2. Opløs ca. 5-600 gram citronsyre i 6-7 liter varmt vand og hæld det op i vandbeholderen/cisternen. Fyld evt. efter med vand indtil alle dele er dækket.
3. Lad det virke i min. 30 minutter. Skyl ud i toilettet.
4. Åben for vandet igen.

Yderligere information

Vægt 0,340 kg
Størrelse 20 × 7 × 7 cm